Lucht is leven Lucht is werken
Scholen & kinderdagverblijven
Voordelen van CMK
  • Begeleiding en advies
  • Uitsluitend kwaliteit
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Juiste afwerking
  • Duurzame samenwerking

Oplossingen Scholen

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stimuleert ook meer ventilatie op onze scholen. Wat houdt deze stimulans precies in en aan welke criteria moet het ventilatiesysteem voldoen?

P1010637 Foto cambium college zaltbommel schoolHet voortgezet onderwijs en het basisonderwijs mogen 60% van de kosten aan benodigd materiaal en installatie laten financieren door het Rijk. Dit kunnen zij aanvragen bij Agentschap NL. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient het mechanisch luchttoevoer en afvoersysteem met warmteterugwinning te voldoen aan de hieronder benoemde eisen.

 

Het systeem

  • De luchtkwaliteit in het lokaal mag maximaal een waarde hebben van 1.000 ppm (parts per million) gedurende 95% van de gebruikstijd;
  • Bij een lokaal voor c.a. 30 personen is de vereiste ventilatiecapaciteit van het ventilatiesysteem 750 m3/u;
  • Het ventilatiesysteem dient een stille werking te hebben. Om precies te zijn, in het lokaal mag het geluidsniveau gedurende de werking nog hoger zijn dan 35 dB(A);
  • In perioden buiten het stookseizoen moet de warmteterugwinning binnen het systeem automatisch uitgeschakeld worden;

 

CO² indicator
Deze indicator wordt geplaatst aan de wand van een lokaal en meet de luchtkwaliteit zodat het ventilatiesysteem accuraat kan reageren op de verhoging van het CO²-gehalte. Hiervoor zijn door het ministerie geen specifieke voorwaarden vastgesteld.

De subsidieaanvraag
Met betrekking tot de subsidieaanvraag is er een verschil tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Het voortgezet onderwijs dient de aanvraag naar de overheid te sturen, terwijl de basisscholen deze aanvraag bij de eigen gemeente dient aan te vragen. Elke gemeente heeft een eigen budget van de overheid gekregen en zal deze dan ook zelf moeten toekennen aan de betreffende scholen.
CMK Luchttechniek heeft inmiddels al vele scholen mogen helpen met een ventilatiesyteem die voldoet aan deze eisen.

Ontwikkeling
23 februari 2017Shell Hendrik Ido Ambacht
23 februari 2017Shell de Andel
23 februari 2017BMV Veldhoven
Nieuws archief

Neem contact op

Interesse in een van onze diensten? Laat ons u vrijblijvend informeren.

Neem contact op