Lucht is leven Lucht is werken
Scholen & kinderdagverblijven
Voordelen van CMK
  • Begeleiding en advies
  • Uitsluitend kwaliteit
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Juiste afwerking
  • Duurzame samenwerking

Scholen & kinderdagverblijven

Op scholen en universiteiten zijn ontzettend veel voordelen te behalen met de installatie van een goed ventilatiesysteem. De voordelen zijn vooral te behalen op het gebied van de gezondheid en de leerprestaties van de leerlingen en een gezonde werkomgeving voor de leraren.

100_6708 Foto van een schoolDoor grote hoeveelheden leerlingen in klaslokalen of collegeruimtes stijgt het CO2-gehalte in een geringe tijd naar een hoog niveau. Het ventilatiesysteem zal snel moeten reageren op deze explosieve stijging zonder dat het teveel geluid produceert.

Helaas ademen we niet alleen de CO2 in, maar ook huidschilfers, bacteriën, stof, vezels en ander rondzwevend materiaal. De wettelijk toegestane vervuiling, uitgedrukt in ppm (parts per million), is vastgesteld op 1200. Wanneer u in acht neemt dat buitenlucht tussen de 350-600 ppm is, kunt u zich vast wel voorstellen hoe ongezond het is wanneer de waarde van 1200 ppm verdubbeld is, of nog hoger. Vandaag de dag is ventilatie dus een belangrijk punt op de Nederlandse scholen.

Belangrijkste redenen om de ventilatie in scholen te vernieuwen:

  • Leerprestaties: een uitstekend binnenmilieu is bevorderlijk voor de leerprestaties van de leerlingen en het werkcomfort van de leraren;
  • Verlaging ziekteverzuim: voldoende ventilatie in de scholen verlaagt het ziekteverzuim onder zowel de leraren als de leerlingen. Een niet-deugende ventilatie kan leiden tot gezondheidsklachten als vermoeidheid, concentratieverlies, prikkelbaarheid en stress. Ook de klachten die horen bij allergieën en astma zullen verergeren door een slechte ventilatie;
  • Overheid: Er is nog een lange weg te gaan als we willen dat onze kinderen voldoende verse lucht krijgen op school. Volgens Agentschap NL is in 80% van de klaslokalen de CO2-concentratie veel te hoog.

Lees meer over Project Frisse Scholen van Agentschap NL.

Ontwikkeling
23 februari 2017Shell Hendrik Ido Ambacht
23 februari 2017Shell de Andel
23 februari 2017BMV Veldhoven
Nieuws archief

Neem contact op

Interesse in een van onze diensten? Laat ons u vrijblijvend informeren.

Neem contact op