toepassing van RETROFIT op verouderd ventilatiesysteem

Retrofit: Nieuwe techniek in het oude jasje

RETROFIT is een budgetvriendelijke CO₂ maatregel, welke je in kunt zetten voor Energielabel C.  Door toepassing van RETROFIT op verouderde ventilatiesystemen kan efficiënt en effectief worden bespaard. Nieuwe techniek in het oude jasje voor ongeveer een derde van de kosten van een compleet nieuw luchtventilatiesysteem. Tel uit je winst!

Vraag onze adviseurs om een gratis advies voor jouw specifieke situatie. RETROFIT is toepasbaar op alle soorten en maten gedateerde luchtventilatiesystemen.

Een relatief kleine investering levert je alleen maar winst op.


Retrofit snel toepasbaar op verouderd ventilatiesysteem 

Het opnieuw plaatsen van een compleet nieuw luchtventilatiesysteem is vaak een ingrijpende gebeurtenis en kost veel tijd en ongemak. Er zijn voldoende redenen om voor Retrofit als oplossing te kiezen, zo profiteer je direct na de installatie van de financiële en gezondheidsvoordelen. De specialisten van CMK Luchttechniek gaan snel en vrijwel geruisloos te werk. Voor een Retrofit hoeven medewerkers niet naar een andere werkplek te worden verhuisd. De installatie veroorzaakt daarom weinig ongemakken of logistieke problemen voor de aanwezige medewerkers.  


Ja! Neem contact met mij op

Wat is RETROFIT?

Alle gebouwen in Nederland moeten per 1 januari 2023 voldoen aan Energielabel C. Welke maatregelen zijn al genomen om CO₂ te reduceren en energie te besparen? De mogelijkheid om iets te doen aan het ventilatiesysteem blijkt in de praktijk vaak nog onbekend. Een RETROFIT staat voor het duurzaam upgraden van aanwezige, veelal verouderde ventilatiesystemen. RETROFIT is een  budgetvriendelijke manier om te ventileren in kantoor(gebouwen) maar ook in scholen. RETROFIT is ook toepasbaar op monumentale panden.

Facilitair Beheer ventilatiesysteem

Een relatief kleine aanpassing van een bestaand ventilatiesysteem levert alleen maar voordelen op. Aanschaf van een nieuw ventilatiesysteem met toebehoren, vergt een flink aandeel van het budget en intensieve werkzaamheden. Renoveer zonder ingrijpende maatregelen je huidige ventilatie installatie. Laat oude elementen van het luchtventilatiesysteem vervangen door nieuwe duurzame technologie. Gedateerde ventilatiesystemen consumeren enorme hoeveelheden energie en kosten alleen maar geld. Duurzaam je bestaande luchtventilatiesysteem upgraden met onze Retrofit service levert alleen maar voordelen op:


 • Snel
 • Eenvoudig
 • Doeltreffend gereviseerd
 • Kosten efficiënt
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam geoptimaliseerd!

Methode en voordelen

Met het toepassen van RETROFIT zorgt CMK Luchttechniek dat oude installaties schoon gemaakt en uitgerust worden met geheel nieuwe onderdelen. Wanneer een gedateerd systeem eigenlijk aan vervanging toe is, kan RETROFIT de ideale oplossing zijn. 


CO2 Reductie Gebouwen

Gedateerde luchtventilatiesystemen hebben een hoog energieverbruik en stoten daarmee veel CO₂ uit. Verouderde LBK-kasten verdienen daarom de aandacht. Wanneer RETROFIT eenmaal is toegepast dan is een oude LBK-kast klaar voor Energielabel C en kan hij weer jaren mee. Daarnaast bespaar je ook nog eens tot 50% op je jaarlijkse energiekosten.  


 • Geen verbouwing nodig
 • Toepasbaar op alle verouderde soorten luchtventilatiesystemen
 • Geen onderbreking van kostbare personeelsuren
 • Verbetert de efficiëntie
 • Reductie in energieverbruik
 • Fiscaal voordeel EIA (Energie Investeringsaftrek)