toepassing van RETROFIT op verouderd ventilatiesysteem

Retrofit: De voordelige en effectieve oplossing voor oudere ventilatiesystemen

Retrofit is een betaalbare CO₂-maatregel die specifiek is ontwikkeld om oude ventilatiesystemen te moderniseren en Energielabel C binnen handbereik te brengen als per de overheidsvoorschriften. Met Retrofit kunt u op een efficiënte en kosteneffectieve manier besparen dit word. Deze innovatieve oplossing biedt een nieuwe kans voor oude ventilatiesystemen, en dat voor slechts ongeveer een derde van de kosten van een volledig nieuw systeem.

Hoe werkt Retrofit in de luchttechniek

Het volledig vervangen van een ventilatiesysteem kan een ingrijpende en tijdrovende gebeurtenis zijn, met veel overlast tot gevolg. Door uw luchtbehandelingskast te verduurzamen en het lucht verdeelsysteem te vervangen door een vraag gestuurd systeem dat reageert op het CO₂-niveau, zult u direct na de installatie zowel financiële als gezondheidsvoordelen ervaren. De ervaren specialisten van CMK Luchttechniek voeren de Retrofit snel en vrijwel geruisloos uit. Tijdens de installatie hoeven medewerkers niet te verhuizen naar een andere werkplek, waardoor ongemak en logistieke problemen tot een minimum beperkt worden.

Ja! Neem contact met mij op

Retrofit: De voordelige en effectieve oplossing voor oudere ventilatiesystemen

Wat is retrofit voor luchttechniek

retrofit verwijst naar het verduurzamen van bestaande, vaak verouderde ventilatiesystemen. Het is een budgetvriendelijke methode om ventilatie te verbeteren en energie verbruik te verlagen in kantoren, gebouwen en scholen, retrofit kan zelfs worden toegepast op monumentale panden.

Per 1 januari 2023 moeten alle werkomgevingen voldoen aan energielabel C, naar schatting van de overheid voldoet ruim 45% van de panden niet aan deze regelgeving. Het retrofitten van uw ventilatie kan uw bedrijf helpen om ook aan deze wetgeving te voldoen.

Facilitair Beheer ventilatiesysteem

Een kleine aanpassing aan een bestaand ventilatiesysteem biedt talloze voordelen. In plaats van het aanschaffen van een compleet nieuw ventilatiesysteem, wat aanzienlijke kosten en intensieve werkzaamheden met zich meebrengt, kunt u uw huidige ventilatie-installatie renoveren zonder ingrijpende maatregelen.

Veel luchtkanalen worden slecht onderhouden en hebben oude luchtbehandeling kasten. Tijdens het toepassen van retrofit zorgen onze monteurs dat de oude onderdelen van het luchtventilatiesysteem kunnen worden vervangen door nieuwe, duurzame technologieën. Verouderde ventilatiesystemen verbruiken namelijk aanzienlijke hoeveelheden energie en kosten op de lange termijn alleen maar meer geld.

 • Eenvoudig
 • Doeltreffend gereviseerd
 • Kosten efficiënt
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam geoptimaliseerd

Waarom Retrofitten

CO2 Reductie Gebouwen

Verouderde luchtventilatiesystemen verbruiken veel energie en stoten daardoor veel CO₂ uit. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan verouderde LBK-kasten. Zodra RETROFIT is toegepast, is met een oude LBK-kast Energielabel C binnen handbereik en kan deze weer jarenlang meegaan. Bovendien bespaart u tot 50% op u jaarlijkse energiekosten.

 • Geen verbouwing nodig
 • Toepasbaar op alle soorten verouderde luchtventilatiesystemen
 • Geen onderbreking van kostbare personeelsuren
 • Verbetering van de efficiëntie
 • Vermindering van het energieverbruik
 • Fiscaal voordeel via Energie Investeringsaftrek (EIA)

Dankzij RETROFIT, zorgt CMK Luchttechniek ervoor dat oude installaties worden schoongemaakt en uitgerust met geheel nieuwe onderdelen. Wanneer een verouderd systeem eigenlijk aan vervanging toe is, kan retrofit uw ideale oplossing zijn.