Lucht is leven Lucht is werken
Voordelen van CMK
  • Begeleiding en advies
  • Uitsluitend kwaliteit
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Juiste afwerking
  • Duurzame samenwerking

Holiday Inn Hotel

arenatowersNa vijf jaar leegstand heeft Arena Towers in Amsterdam Zuid-Oost een nieuwe functie gekregen. Het voormalig kantoorgebouw van ABN Amro is getransformeerd tot Holiday Inn Hotel én Holiday Inn Express Hotel.

VERSE LUCHT
CMK Luchttechniek heeft in opdracht van Kemp Installatie 4.700 m1 rond kanaalwerk, 2.500 m2 rechthoekige luchtkanalen, 1.300 brandkleppen, 1.500 m2 Rockwool isolatie en 660 afzuigventielen geïnstalleerd in het Holiday Inn Hotel en Holiday Inn Express Hotel om de hotelkamers van verse lucht te voorzien. “Vanaf de schachten op de verdiepingen hebben we de kanalen ten behoeve van het ventilatiesysteem opnieuw opgebouwd,” zegt Patrick van de Brug van CMK Luchttechniek.

ArenA-Towers-gang

“Vanuit de badkamer wordt gemiddeld zo’n 75 m3/h lucht afgezogen. Wij brengen de ruimte weer in balans door via een uitblaasmond in de airconditioning-unit, die door Kemp Installatie is aangebracht boven de entree van iedere hotelkamer, ook weer zo’n 75 m3/h verse lucht in de kamer terug te brengen.”

CMK Luchttechniek heeft het complete ventilatiesysteem geleverd en gemonteerd van het kanaalwerk en appendages tot flexibele slangen, brandkleppen en plenums. Volgens Van de Brug was de beschikbare ruimte zeer beperkt. “In bepaalde zones hebben we de schachten moeten vergroten om de installatie mogelijk te maken. Tevens hadden we te maken met een beperkte inbouwhoogte. We hebben daartoe relatief platte kanalen toegepast. Na installatie van de luchtkanalen en slangen zijn de lange muren tussen de gang en de hotelkamers brandwerend afgewerkt.”

Het volledige artikel uit Installatie&Bouw, over dit project en de diverse aspecten die hierbij kwamen kijken, kunt u hier lezen.

(Bron: INSTALLATIE&BOUW, 09-2014)

Ontwikkeling
23 februari 2017Shell Hendrik Ido Ambacht
23 februari 2017Shell de Andel
23 februari 2017BMV Veldhoven
Nieuws archief

Neem contact op

Interesse in een van onze diensten? Laat ons u vrijblijvend informeren.

Neem contact op