Lucht is leven Lucht is werken
Kantoren en industrie
Voordelen van CMK
  • Begeleiding en advies
  • Uitsluitend kwaliteit
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Juiste afwerking
  • Duurzame samenwerking

Oplossingen Kantoren

De keuze van het juiste ventilatiesysteem binnen de industrie hangt sterk samen met de toepassing van de ruimte, welke bedrijfsmatige processen er plaatsvinden en het aantal medewerkers in de ruimte.

opslag

Binnen de industrie hebben we veelvuldig te maken met grotere en hogere ruimtes. Hoe groter de productieruimte of magazijn, des te grotere afstanden de lucht moet overbruggen om de ruimte goed te ventileren. Deze afstanden zijn van invloed op de gewenste grootte van de luchtkanalen en de methode van toe- en afvoeren.

Wanneer we de productieprocessen in acht nemen, zullen er in sommige gevallen minimale luchtstromen vereist zijn. Manieren om een minder snelle luchtstroom te ontwikkelen zijn bijvoorbeeld het gebruik van geperforeerde plafondplaten of het gebruik van luchtslangen, ook wel ‘airsocks’ genoemd. Een drukkerij is hier een goed voorbeeld van. Daar dient ook de luchtvochtigheid laag te zijn tegen het kromtrekken van papier.

Wanneer hygiëne hoog in ’t vaandel staat, zoals we dat zien in de voedingsmiddelenindustrie, dient het ventilatiesysteem te zijn opgebouwd uit luchtkanalen en appendages die men zo gemakkelijk mogelijk kan reinigen. Ook het geluid speelt een rol. Daar waar de machines veel decibellen produceren is het niet zo erg wanneer het ventilatiesysteem een beetje geluid maakt, maar op de kantoren dient het vrijwel stil te zijn.

Ontwikkeling
23 februari 2017Shell Hendrik Ido Ambacht
23 februari 2017Shell de Andel
23 februari 2017BMV Veldhoven
Nieuws archief

Neem contact op

Interesse in een van onze diensten? Laat ons u vrijblijvend informeren.

Neem contact op